20
36

15

1403 آذر 13

2024 Dec 03

تعریف و تمجید وزیر اقتصاد از عملکرد دولت و کنترل بی سابقه رشد نقدینگی!
سخنگوی اقتصادی دولت

 

- احسان خاندوزی در خصوص میزان بدهی دولت قبل اعلام کرد: ۲۹۰ هزار میلیارد تومان مجموع بازپرداخت اوراق استقراضی دولت قبل است که توسط دولت فعلی انجام شد. همچنین ۵۳ هزار میلیارد تومان در نخستین سال استقرار دولت از بانک مرکزی استقراض شده بود که تسویه شد.

در مجموع بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی های دولت قبل تسویه شد. حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان از این مبلغ بدهی های تامین اجتماعی و زیرمجموعه های وزارت نیرو بود که از طریق تهاتر با سازمان مالیاتی یا انتشار اوراق بازپرداخت شد.

سال جاری نرخ رشد چهار صدی درصد و بالاتر محقق شد. دولت تلاش دارد مسیر تزریق بودجه به پروژه‌های عمرانی به عنوان عامل رشد اقتصادی را ادامه دهد.

کنترل بی سابقه نقدینگی

نرخ رشد نقدینگی ۱۲ ماهه به کمتر از ۲۷ رسیده که امید بخش تحقق هدف گذاری ۲۵ درصدی نرخ رشد نقدینگی خواهد بود. اظهارنگرانی‌ها نسبت به چاپ پول جای تعجب ندارد. کنترل ترازنامه بانک ها در دستور کار است و هیچ زمانی در تاریخ، کنترل رشد نقدینگی مانند دولت فعلی چنین کنترلی وجود نداشته است.

هماهنگ‌سازی آیین‌نامه واردات خودرو کارکرده و اسقاط 

آیین نامه های واردات خودروی کارکرده و اسقاط خودرو باید با یکدیگر هماهنگ سازی و موضوع تأمین ارز هم پیگیری شود. طی ماه آینده آیین نامه واردات خودروی کارکرده به صحن دولت می آید.

امید به سودآوری بانک های زیانده در سال جاری

برخی بانک ها زیان انباشته بسیار بالایی به دلیل سوءمدیریت گذشته داشتند که امید است سال جاری به سودآوری برسند. سایر بانک توانستند از این مرحله عبور کنند. رییس جمهور دستورداده هر قدر اصلاحات سخت باشد و ملامت گران دولت را به تاخیر دعوت کنند، اصلاحات ساختاری اقتصاد به تاخیر نیفتد و مشکل ناترازی بانک ها به سرعت حل شود.

برای سطح خرد تسهیلات نیاز به بیش از یک ضامن نیست که در این رابطه با بانک های متخلف برخورد شده است. بانک ها باید به این دستورالعمل توجه کنند و هیچ بهانه ای برای عدم پرداخت وام به بازنشستگان و مستمری بگیران قابل پذیرش نیست و از این دستورالعمل بانک مرکزی عقب نشینی صورت نگرفته است.

اصرار دولت بر سنگین‌تر کردن کفه صادرات غیرنفتی

در حوزه صادرات غیر نفتی امید است با افزایش سرمایه گذاری ها همانند سال گذشته رکورد صادرات غیر نفتی شکسته شود. هر قدر سهم صادرات غیر نفتی افزایش یابد میزان وابستگی به نفت کاهش می یابد. اصرار دولت بر سنگین تر شدن کفه صادرات غیرنفتی است.

مرحله دوم کاهش وابستگی به نفت در بودجه است تا به سمت درآمدهای رقیب از جمله مالیات حرکت کرد. لذا تعداد اظهارنامه های مالیاتی از ۲.۶ میلیون به ۵.۳ میلیون رسیده است.

درآمد خوداظهاری مالیات از ۳ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۰ به ۳۱ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۱ رسیده که رشد ۱۰ برابری داشت و سهم مالیات در بودجه سال جاری نسبت به مدت مشابه قبل از ۴۸ به ۵۳ درصد رسید.

شناسایی ۳۵۹۰ ملک مازاد و افزایش ۴۰۰ درصدی درآمد مولدسازی
 
تاکنون ۳۵۹۰ ملک مازاد شناسایی شده و ۱۵۷۶ ملک پس از تصویب به مرحله ارزش‌افزایی رفته است. درآمد مولدسازی در چهار ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰۰ درصد افزایش داشت. بهترین روش استفاده از ملک شناسایی شود و با کسب مجوزها به سمت مولدسازی حرکت می شود.

نویسنده : مانابورس (تیم تحلیلی بورسی) 21 شهریور 1402
لوگو فوتر