محسن خجستهمهر در حاشیه نشست رویداد گام معکوس بهبود بهرهوری در عملیات حفاری اعلام کرد: برای همه میدانهای مشترک بین ایران و عربستان برنامه و مصوبههای لازم برای افزایش تولید و نگهداشت توان تولید دریافت شد.
در میدان نفتی مشترک فروزان بین ایران و عربستان شرکتهای پتروپارس و تأسیسات دریایی در دو جبهه مشغول فعالیت هستند و بزودی اخبار مثبتی درباره افزایش تولید این میدان اعلام خواهد شد. همچنین قرارداد ساخت جکت میدان گازی فرزاد بی (B) نیز امضا شده و هماکنون ساخت این جکت نو از سوی شرکت پتروپارس در حال انجام است.
میدان مشترکی بین ایران و عربستان وجود ندارد که تعیین تکلیف نشده باشد و از سوی دیگر با توجه به احیای روابط، کارهای مقدماتی برای انجام همکاری دوجانبه آغاز شد. آمادگی کامل برای آغاز حفاری در میدان مشترک نفتی آرش وجود دارد و منابع قابلتوجهی برای اجرای طرح توسعه این میدان در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مصوب و با آماده شدن شرایط، حفاری در میدان آرش آغاز می شود. همچنین طرح توسعه میدان گازی فرزاد اِی (A) به هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران ارائه شده و در آینده نزدیک کار ساخت جکت این میدان نیز آغاز خواهد شد.
صنعت حفاری یکی از مهمترین حلقههای تولید نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی بوده و ضامن تداوم و پایداری در نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز است. به همین دلیل، مدیریت در این صنعت بهویژه در بخش نیروهای متخصص و داشتن دکلهای حفاری با تجهیزات فناورانه جدید از موضوعهای با اهمیت در صنعت نفت بهشمار میآید.
ناوگان حفاری خشکی و دریا با ۱۳۳ دکل
در مجموع ناوگان حفاری خشکی و دریا بخشهای خصوصی و دولتی به ۱۳۳ دستگاه میرسد. برای افزایش تولید بهویژه از میدانهای مشترک نیازمند دکلهای حفاری جدید بوده و از این رو در سالهای اخیر از ظرفیت کامل بخش خصوصی در این زمینه استفاده شد.
از نظر شرکت ملی نفت ایران نقش شرکت ملی حفاری و صنعت حفاری در زنجیره تولید همانند تولید اهمیت دارد. از این رو با حمایتهای دولت امید است بتوان در راستای توانمند کردن این شرکت که عمده دکلهای حفاری را در اختیار دارد، امکان سرمایهگذاری در شرکت ملی حفاری ایران را داشت. با هماهنگی وزارت نفت از دولت درخواست شده شرکت ملی حفاری از فهرست شرکتهای مشمول واگذاری خارج شود تا بتوان با اطمینان بیشتر و با حداقل ریسک به اهداف تولید نفت و گاز رسید.
حدود ۹۰ درصد دکلهای حفاری اعم از خشکی و دریایی کاملاً فعال بوده و امضای قراردادهای جدید مربوط به میدانهای مشترک همچون میدان آزادگان حجم حفاریها افزایش خواهد یافت.
با توجه به آغاز شمارش معکوس برای شروع تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی بهزودی پروژه حفاری ۳۵ حلقه چاه تازه در میدان گازی پارس جنوبی در اختیار شرکتهای خصوصی و داخلی قرار گرفته و همچنین شرکت نفت و گاز پارس فعالیتهای اکتشافی جدیدی را در این میدان آغاز کرده و برای دسترسی به ذخایر جدید گازی مشغول تکمیل اطلاعات مهندسی است.
نویسنده : مانا بورس ( تیم تحلیلی بورسی ) 07 تیر 1402